Friday, February 20, 2009

Di luar kebiasaan

Smalam ada kelas extra math ~ dan akhirnya kitorg geng lelaki jadi golongan lelaki melayu terakhir daaaa... Nisbah L:P mcm 1:15, lelaki secara collective (termasuk kelas laen, psal gabung kelas ngan tah pa) 8 org, dan pompuan... 30+ kot

Apa pun, dalam perjalanan balik ~ kitorg smpat makan kat tempat diluar kebiasaan kitorg ( slalu mkn kat kedai mamak Kenang Selalu (KS) tpi semalam snggup makan jauh sikit. Berikut ialah menu-menu tempahan >.< ;

aku:Nasi putih+ayam kicap
e.d, shah, naim:Nasi goreng+telur beefsteak
shaik:Nasi goreng+daging merah
ant: Nasi putih+sup cendawan+telur dadar

aku x pasti mcm mana mknan diorg yg lain, tpi markah aku untuk ayam kicap... 4/10 MASINNN! Aku x tau apasal masin, dah la nasi putih dia bagi sikit, kalo byk takpa ~ Selamat aku x muntah

Diluar kebiasaan number 2:

Kitorg biasanya cerita pasal pompuan2 muda, tpi semalam cerita something yg rather matang dan matured (bukan sama ke?). Secara ajaibnya kitorg cerita pasal jenis2 pompuan yg boleh buat isteri (wow!)

Perempuan yg mana lebih baik untuk buat pasangan hidup?
1. perempuan yg sekepala ( sama pendapat, minat semua sama, kita tak kekok bila dengan dia)
2. perempuan yg x sekepala ( totally different dari kita, tpi saling menyukai)

So? apa macam? Kesimpulan kitorg pompuan number 2 lagi best. Ada satu term aku blajar dulu kat skolah menengah yg bererti "menggabungkan" dalam bab perkahwinan ( aku dah lupa perkataan arab dia apa) Jadi kalo bergabung, aku rasa lebih baik kita menggabung antara positif dan negatif ye tak?

Mcm konsep yinyang la, satu hitam, satu putih ~ tpi serius aku mengaku yinyang tu bukan contoh yang baik la. Kalo kita pilih no2, hidup kita akan lebe menarik, lebih banyak kita blaja dalam tempoh kita bersama org tu ^_^

OUT!

No comments: