Saturday, February 14, 2009

Posting Ooo posting

Hu hu hu... Banyaknya masa nak dibazirkan walaupun exam mid term ada di hujung selekoh ( Around the corner-direct translation)

Aku nak share pasal lirik Berryz Koubou - Tsukiatteru No Ni Kataomoi




Yasashii kao shitete mo
Otoko no ko nante wakannai
DEETO no tochuu mo kawai ko
KYORO KYORORI

Watashi bakari ga Anata wo
Ippou teki ni SUKI na no?
Deatta koro no RABU KOORU
USO mitai

Otome gokoro tte fukuzatsu
Tsukushiteru no tte moeru no
Tama ni wa te wo nigitta mama
Aruite mitai wa
Ah Ah Ne Ii desho?

Tsukiattete mo kataomoi
Anata no kokoro wo ubaitai
Konna ni soba ni itatte
Nandaka setsunai wa

Aruiteite mo kataomoi
Anata no shinsen wo ubaitai
Donna ni hade ni shitatte
Nandaka kataomoi
Anata ni kataomoi

Wow Wow Yeah Yeah Yeah Yeah

Sabishii kao shitete mo
Otoko no ko nante kidzukanai
Gakko gaeri mo DOKIDOKI
Shitai no ni

Shokuyoku sugoku ochiteru
KEEKI ga niko kkya hainnai
Konna ni kyasha na watashi wo
Ne Tsutsumi konde yo
Ah Ne Ii desho?

Tsukiattete mo kataomoi
Anata no kokoro wo midashitai
Konna ni yume idaiteru
Sore yue mune kyun da wa

Waratteite mo kataomoi
Anata no zenbu wo ubaitai
Donna ni gaman shita tte
Yappari kataomoi
Anata ni kataomoi

Ne Ii desho?
Tsukiattete mo kataomoi
Anata no kokoro wo midashitai
Konna ni yume idaiteru
Sore yue mune kyun da wa

Waratteite mo kataomoi
Anata no zenbu wo ubaitai
Donna ni gaman shita tte
Yappari kataomoi
Anata ni kataomoi
Anata ni kataomoi


MALAY TRANSLATION by h3nshin
Walauku berwajah baik pun
Lelaki memang tak akan memahaminya
Walaupun kita sedang bertemu janji
Kamu melihat perempuan yang lain

Hanyaku yang menyukai kamu?
Atau kamu tidak?
Nampaknya cinta kita berdua ini hanya tipu

Hati seorang perempuan terlalu kompleks
Penat dan kadang kala bersemangat
Sebenarnya, saya nak berjalan memegang tangan bersamamu
Baik kan begitu?

Kita berdua keluar bersama, tetapi ianya cinta tak terbalas
Aku nak mencuri hati mu
Walaupun kau di sisi, tapi ia terlalu melukakan
Kita berjalan bersama, tapi ianya cinta tak terbalas
Aku nak mencuri perhatianmu
Walau sebaik mana ku mencuba
Ia masih cinta tepukan sebelah tangan

Walauku berwajah sedih pun
Lelaki tak akan mengetahuinya
Hatiku tetap berdebar ketika balik dari sekolah

Ku mula hilang selera makan
Makan sehingga dua kek
Bilaku merasa begitu
Bukankah ia baik?

Kita berdua keluar bersama, tetapi ianya cinta tak terbalas
Aku nak mengegarkan hatimu
Memegang kuat pada mimpiku
Penuh terasa hati ini
Ku tersenyum, tetapi ianya cinta tak terbalas
Aku nak mencurimu sepenuhnya
Walau selama mana ku menahannya
Ia masih cinta tepukan sebelah tangan
Cinta tak terbalas denganmu

Baik kan begitu?
Kita berdua keluar bersama, tetapi ianya cinta tak terbalas
Aku nak mengegarkan hatimu
Memegang kuat pada mimpiku
Penuh terasa hati ini
Ku tersenyum, tetapi ianya cinta tak terbalas
Aku nak mencurimu sepenuhnya
Walau selama mana ku menahannya
Ia masih cinta tepukan sebelah tangan
Cinta tak terbalas denganmu x2

He he he ~ Lagu ni view dia dari pandangan seorang pompuan, tpi aku x fhm knapa aku agak tersentuh ngan lirik lagu dia. Aku siap buat translation lagi kalo nak layan skali lagu ni ^^ Apa pun lagu ni touching gila, mnyentuh jiwa aku. Mungkin aku jenis lelaki yg mcm dlm lirik ni kot ( dulu la, skrg mngkin tak)

"Walaupun kita sedang bertemu janji. Kamu melihat perempuan yang lain"
"Hanyaku yang menyukai kamu? Atau kamu tidak? Nampaknya cinta kita berdua ini hanya tipu"

Adeimak... touching sanubari betol part2 ni. Apa pun, moga2 kita smua guys amik pengajaran ttg lirik lagu ni... Yosh! Out!


No comments: