Saturday, December 26, 2009

Terima Kasih TM (bukan melawak)

Assalamualaikum! Dan selamat pagi (OHAYOOOO!) smua [eh, mana salam1malaysia?]

Aku hepi sgt psal bebaru ni result utk first sem, 2nd year ini sangatlah memuaskan (tak sangka) and alhamdullillah, usaha aku berjaya dan aku trima kasih kpd Allah yg memungkinkan segalanya dan ada beberapa insan laen yg membantu

---------------------------------------

Ayah dan mak : Tq psal x bising psal apa yg aku buat kat umah. Aku anggap keje aku kat uni ngan bebenda kat umah langsung tak berkaitan. Diorg pon x byk tegur2 and thanks sbb tahu aku mmg buat yg terbaik dlm cara aku tersendiri

Adik beradik : Trima kasih sbb berada di situ utk dibuli ataupun diminta tolong. Adik aku yg 2nd, karang amik aku kat airport bila aku balik sabah lagi (Huahuahuahua!)

Memember seperjuangan : Jawapan utk assignment2, bantuan utk bengkel1 aku, dan segala bantuan uneducational stuffs (sperti telur sebiji, beras sedikit, teguran serta maki hamunan)

TM : Ini antara beberapa pihak yg terlibat tak secara langsung dalam kejayaan aku kali ini.

:: Kronologi pertolongan ::
Tm tak psang tiang telefon = tak ada line phone = tak ada internet = aku dpt belajar

---------------------------------------

Skrg ni, tnggal a few hours je sebelom aku kembali ke tanah melayu @ semenanjung maka byk possibilities yg mngkin terjadi so kita anggapla entry blog ni mcm "wasiat" or things yg juz aku nak left by.

First scenario - Nak balik ke melaka kononnya straight petang ni tapi ~ aku risau yg asrama masih belom dibuka utk diduduki lagi which would make aku merempat di melaka. Pergh! Tidur surau? Entah laa.... Tpi yg bagosnya ahad pagi tros bole daftar la (dgr2 umah sama jgk)

Second scenario - Stay LCCT smpai esok... Dgn jmlah 2 beg besar yg menjadi risiko ini, kita tak akan tahu bila org akan cuba rembat lappy ataupon beg pakaian aku ni. Lagipon aku smpai airport dlm jam 5 so mknanya aku terpaksa cari tmpat stay kat airport tu dari jam 5-pagi esok (wow) mmg berisiko tpi seyes aku nak try (huahuahau)

Third scenario - Stay umah encik bewok (bak kata kuceng) psal umah sewa diorg kat area dmnsara dan kurang2, ada jgk tmpat tnggal kat situ. Tpi the main problem skrg ialah transportation and kuceng hanya ada kereta dua tayar je (motor la tu)... Aduih, pening sngguh kpala

Forth scenario - Aku teros ke area pudu dan duduk hotel utk 1 malam. Asas dalam kehidupan:Tempat tinggal! Dah ada tmpat bole baring dan letak barang2 brharga, aku tros merayau area KL tu (yg bahayaaaa!)

So, apakah pilihan yg akan aku buat? Dalam antara 4 senario itu, agak2nya mana satu yg aku akan termampu buat apabila tiba di tempat kejadian? Aku pon tak tahu tpi harap2 la pilihan aku nnti pilihan yg btol (Amin...)

Ok la, pnjangnya menulis (kui3) dan diulang skali lagi :

"byk possibilities yg mngkin terjadi so kita anggapla entry blog ni mcm "wasiat" or things yg juz aku nak left by."

Mana la tau kan... Aku ^&*##@ ke, (%$*@($ ke.... atau ^$)@*$%! ke (Sensored krn diarahkan oleh Jabatan Perfileman Negara dan Finas)

Assalamualaikum! Dan doakan saya selamat. Semoga ada peluang berjumpa di posting akan datang ^^


1 comment:

rhump-kid said...

ak undi yg keempat dan err...nak hantar kemana undian ni..?xtlis nombor pown...