Thursday, December 17, 2009

Virus virus benci dibenci membenci

Salam ^^

(Masuk mode narrator iklan)

Pernahkah anda hilang file2 kerja anda walaupun sebenarnya ada?!

Tidakkah anda bingung? "Agaknya kemana file2 tersebut pergi?"

Akhirnya, anda hanya menjerit "TIDAAAAAK" dan membuat kerja2 tersebut dari awal.

Kami! Kami! Kami!!! Ada penyelesaiannya ( ~ nya, ~nya, ~nya, ~nya... <--gema)

LoL ~

Pernah jadik camtu tak? Kalo pernah, agaknya ada virus yg telah mengubah semua attribute file2 korang spya dgn level biasa, korang x akan dapat nmpak file tu. Baru-baru ni aku baru je melakukan simple magic keatas komputer bapak aku yg dijangkiti virus itu maka aku nak share la sikit2 ilmu (which is rare... kan?)

Mari kita mulakan ~ Ready utk plug in / denpa-henkan (Rockman EXE / Ryuusei No Rockman pnya ayat... LOL)

  1. Buat satu notepad baru kat folder tersebut ( yg takda file )
  2. Bukak notepad tu, taip barang2 ni
  3. @attrib -h -s *.*
  4. Save as file tersebut sbgai Showhiddenfile.bat atau apa pun nama yg korang nak seperti Menunjukkanfiletersembunyi.bat / henshinheroesbagi.bat / Narutard.bat / Bankai.bat pon boleh
  5. Sekarang cuba click file bat tersebut
  6. File2 kerja anda (atau apa sahaja yg tersembunyi akan terlihat)
  7. Good luck with ur work, guys :P
Thats all, salam

p/s: Btw, site ct3 and mp3japan is currently having temporary problem... Please wait


No comments: