Tuesday, February 9, 2010

Message to Certain Fansubber

Message ni aku tulis baru je, send pun baru je... Siapa makan cili, dia terasa pedas!

Assalamualaikum... Aku cuma nak bagi sedikit teguran (sebelum aku panas) dan aku rasa... Kau memang buat kerja hangat-hangat tahi ayam. Aku rasa aku dah bagitau dulu, kalau dah quit dan tak mau buat, send je subtitle tu ngan aku. Kerja akan jadik lebih mudah, tak jadik macam sekarang ni.

Sedangkan kau ada masa nak facebook dan buat benda-benda kejadah ni semua, apa salahnya kau send je ngan aku (5 minit pun tak sampai kot) Aku pun dah mula sakit hati dengan apa yang terjadi sekarang ni. Kalau kau rasa masih nak buat pun... Inform dengan aku dulu, bukan lari buat keputusan sendiri.

Mungkin kau dah buat banyak, buat yang terbaik untuk terjemahkan sarikata tu, aku boleh faham, tapi kalau macam ni, apa-apa kerja pun tak akan siap punya.

Lagi satu aku bengang, hari tu aku bawak chatting, tanya email aku konon, macam nak hantar. Lepas tu offline macam tu aja. Kau ingat aku ni macam ALONG ke? Aku tak mintak bunga doh, aku cuma nak skrip yang kau dah translate tu. Kalau kau dah berusaha aku rasa no problem untuk kau bagi, tapi aku rasa kau ni memang jenis yang pemalas dan buat kerja tak abis (atau x buat langsung) so apa-apa pun! BAGI SAHAJA SKRIP TU! AKU NAK TENGOK LA SIAL! KAU MEMANG BUAT MARAH! CEPAT HANTAR!

Dengan ini, sah la banyak ayat-ayat baik kita mampu belajar di Melaka...

5 comments:

Peppercat Aizat said...

uhahahahhah!!! Ko antar kat sapa nih?

Aniki Eddie said...

itu dia boss dah naik angin!

usagi said...

hu hu hu hu...
nila yg melambatkan lagi keluaran terbaru fansub
masalah3x.....

rhump-kid said...

x tlis nama mgsa ke?

h3nshin_h3r03s said...

@usagi: Internet dah pasang?
@rhump-kid: Mangsanya... Biarlah rahsia