Thursday, September 16, 2010

Baru Je Nak Maafkan, Tapi-!

Assalamualaikum, salam lebaran, salam 1 Malaysia, salam 16 September.

Hari ni aku nak merepek psal member yg sama memberi aku spoiler hari tu. Firstly, mamat ni jenis yg stick ngan pendirian dia, aku akui, aku puji sifat mamat ni. Namun begitu disebalik ke-perfect-an beliau, ada jugalah cacat celanya. We all got our haters right? Mana la mungkin semua orang suka kat ko je. Mcm justin bibir, pompuan kecik2 mmg suka kat dia in the eyes of few guys? Setiap kali tgk dia mcm nak baling kasut je! The reason being? Mungkin kitorg lelaki secara azalinya mmg x suka tgk bebudak yg mampu menarik pompuan lain tidak mengira peringkat umur mahupun perbezaan budaya kot (in another word... jealous?) - on the contrary, kitorg lelaki tak pernah pon rasa meluat tengok pelakon2 lelaki yg bebetul sesuai untuk memikat gadis2 seluruh malaya ni.

Berbalik kepada mamat tersebut. Btw, dia tau aku ada tulis psal dia ari tu - tpi aku peduli apa, jgn dia sndiri nak dedahkan diri sndiri sudah la (bebenda ni antara dia, aku, dan tuhan je yg tau) so kalo org laen tau, itu bukan salah aku.

Major thing yg aku x suka ngan mamat ni dia mmg la bukan seorang yg penyabar. Semua benda pantang nak buat lambat. Semua dia nak siap kalo boleh dalam seminit yg seterusnya. Itu jgk membuatkan dia seorang yg sangat.... annoying. Aku paling benci la kena paksa-paksa buat bebenda yg aku SUKA! Benda yg aku SUKA, aku akan buat, tapi bila kita kejar deadline, kejar semua kejahanaman tu, kita jadi TAK SUKA! Arghh! Gila stress! Kalo kat YM tu, bila aku x balas - ada la jgk dalam 2-3 kali dia nak BUZZ (mcm la aku pernah terbangun or terkejut dengan BUZZ tersebut). Aku biasanya ada depan komputer, tpi sengaja malas x nak layan psal aku tau akibatnya kalo melayan mamat tu. Langit yg cerah pon boleh jadi gelap la katakan.

Another thing is, mamat ni tak akan kalah. Andainya dia ckp bumi ialah paksi kepada semua planet, maka dialah yg betul - sbb dia tak akan cuba menerima pendapat org laen. "AKU PUNYA LIFE AKU PUNYA SUKA" lah bak kata pepatah. Aku tak ada bantahan tentang tu sesungguhnya, aku tak suka ngan org yg tak nak mengalah ni, psal aku pon jenis yg tak suka mengalah (memerlukan rujukan). Tapi in the end, kalo aku berdebat pon ngan member laen, at least diorg bole bagi bukti kukuh mantap diatas pendirian diorg tapi mamat ni... aku juz nampak dia meneruskan perbualan sampaila aku yg malas nak layan dia dah. (WHICH BRING US BACK TO THE FIRST REASON, HE IS *insert cursing words here* ANNOYING!)

.... pe lagi nak tulis????

Selamat Hari Malasia ^^


No comments: